NOTICIES
CursesTrail
 Croniques
Croniques de les curses realitzades...
Curses trail
 Planol curses
Planol interactiu de les curses...
Calendari
Cursa Súria
Son les 7:30 del diumenge 25 de gener del 2015, tot just comença el nou any i ja estem en plena competició de les Anbaso, i es que aquest diumenge hem de córrer la quarta cursa dels ARCS a Súria!

La cursa te pinta de ser dura, ja que en 11,4km hem de fer 1000m de desnivell positiu. Aquí no es pot despistar ningú, es la penúltima cursa del circuit i els equips posaran tota la carn a la graella per a poder quedar el mes amunt possible a la classificació. L’equip #CaminaQueFaPujada no serà menys i també i posarà totes les ganes i forces per a fer-ho lo millor possible.

Cursa Súria

Arribem a Súria i com ja ens esperàvem fa bastant fred, estem a uns 2-3 graus sobre 0 i no hi ha gens de ganes de treure’s els pantalons llargs i quedar-se en malles... Per mi córrer sortint amb fred es lo pitjor. Soc del tipus de corredor que li costa escalfar i no agafo la velocitat i temperatura adequades fins ben passats els primers 4 o 5km. Ens dirigim al registre dels dorsals i primera mini sorpresa! No hi ha bossa de corredor! Hem sembla molt estrany i pregunto a la organització, i no es que no n’hi hagi, sino que ens la donen al finalitzar. No es molt normal però a vegades o fan, suposo perquè així estàs mes obligat a córrer o perquè gaudeixis mes de la bossa i sigui com un premi per finalitzar la cursa. Bé es lo de menys, ens dirigim al cotxe, ens canviem la roba i ens posem a punt.

Comencem la cursa sortint del costat del riu i pujant cap al nucli antic del poble, es veu que donen un viatge al primer noi i noia que arribin al castell. Jo per error meu, hem col•loco massa enrere a la sortida i perdo molt temps avançant a corredors fins a poder posar-me amb els del meu nivell. El primer quilòmetre es pràcticament una mini vertical pujant pel poble fins a començar a trobar el bosc i començar amb els primers corriols.

Fins al quilòmetre 4 mes o menys la cursa era molt rapida, passant per trams de corriols, pujades i baixades d’uns 100m i algun petit tram de pista per córrer, però la tranquil•litat s’acaba al arribar el que considero la tercera pujada de la cursa. Una pujada d’uns 150m mes o menys amb molta pendent. Tanta pendent que molts corredors la fèiem a 4 potes pràcticament... A mes a mes s’ha d’afegir que ja sigui per l’orientació de la muntanya cap al sol, o la forta pujada, vam passar de córrer amb temperatures que semblava que estàvem a l’estiu!! Amb un sol que feia que hem sobres tota la roba, guants, buf, tèrmica... però bé al final al arribar a dalt de tot i tornar a baixar, les temperatures van retornar a l’hivern i per sort la roba ja no molestava.

Passat aquest tram quedava l’ultima pujada de la cursa d’uns 350 metres, aquesta pujada els que van arribar amb forces van poder avançar a molts corredors que no estan acostumats a fer tant desnivell. S’ha de dir que la pujada es va fer molt distreta i menys fatigosa al tenir constantment públic i molts nens i nenes animant als corredors. Per certs moments semblava la Zegama Aizkorri!!

I desprès de la pujada ja nomes ens quedava el descens final per uns corriols bastant tècnics i ràpids els quals en poc mes de 2km ens van situar de nou a Súria i finalitzant així una carrera molt tècnica, dura i ràpida.

Els avituallaments van estar molt bé amb molts voluntaris pendents de les necessitats dels corredors, el circuit perfectament senyalitzat i la bossa del corredor va resultar ser un paquet de 5kg de pasta!! Jeje ja o diuen que corren no es guanya pasta... doncs a Súria ens han demostrat que si que sen guanya!

Data: 25/01/2015
Posició: 39
Temps: 1:31:28 hores
Distancia: 11,5 km
Tipus: trail
Desnivell positiu: +1000m
Incrits: 185

+INFO

Curses trail Curses trail Curses trail
Drets reservats Copyright © 2015 www.cursestrail.cat