NOTICIES
CursesTrail
 Croniques
Croniques de les curses realitzades...
Curses trail
 Planol curses
Planol interactiu de les curses...
Calendari
Cursa balldiableslarapita
Després de les primeres sensacions en una cursa de muntanya, hem vaig veure obligat, hem sortia de dins apuntar-me a fer mes curses i posar-me a proba de nou. I l’escenari escollit va ser la cursa balldiableslarapita que s’organitza a la Ràpita de Santa Margarida dels Monjos. Vaig escollir aquesta per la seva proximitat a casa meva, coneixença del poble i per la semblança amb quilometratge i desnivell a la Tuga Trail.

Aquesta cursa tenia un recorregut d’uns 16,2km i 700m de desnivell positiu. Per lo que la feia ideal per la meva preparació física i mental cap al mon de les curses de muntanya. I es que hi ha molta gent que nomes començar ja volen fer maratons, ultres i curses que per a mi son bestialitats! I no nomes pels quilometres sino suma-li el desnivell, dificultats tècniques, que si porta material, gels, barretes, manta tèrmica… Tot aquest mon es nou per mi i jo simplement vull gaudir d’un mati de muntanya, competint i preocupant-me nomes de seguir les marques de la cursa i arribant el mes ràpid possible a meta.

Cursa balldiableslarapita

Aquesta mentalitat es la que hem va portar a participar en aquesta cursa i el convertir el patiment de l’esforç en alegria. I es que nomes començar la cursa i començar a enfilar els camins i corriols, veient les vistes a les vinyes i zones boscoses que no coneixia, ja hem va omplir. I si a això li sumem que gracies a les pujades tipus pista amb pendent constant però poc pronunciada que son molt semblants als entrenaments que jo faig, doncs les sensacions de fortalesa i autoconvenciment de que estava en forma, van anar augmentat exponencialment.

La cursa es molt rapida, la majoria de camins son pistes amplies, de les quals molta part transcorren al costat de les vinyes. Les baixades tret d’una que era un corriol una mica pedregós, eren fàcils per pistes amplies, lo que feia que poguessis tirar de cames i córrer.

L’única pujada que destacaria es la última que te una mes forta pendent i es del tipus corriol que s’ha de pujar d’un en un, però bé al ser al final del circuit, les posicions ja estan bastant clares i molts la vam pujar en solitari o amb calma al ja haver gastat gran part de les forces. La resta de pujades eren tipus pista amb pendent.

Els avituallaments van ser correctes i l’únic que posaria en dubte es la situació del primer que ens el vam trobar en una corba en una pujada… No es que estigui malament, però crec que a vegades es millor esperar 100m i posar l’avituallament al final de la pujada en un tram pla o baixant per a que al veure no ens ofeguem, ja que pujant intentem reservar tota la capacitat pulmonar per agafar aire i fer la pujada ràpidament.

Després de l’ultima pujada tot el que queda es en baixada i un tros d’asfalt en pla fins arribar a meta. Els corredors amb forces poden tirar molt i guanyar algunes posicions en aquest tram final. Els últims 500 metres d’asfalt fins a la meta, els vaig fer pràcticament a esprint sentint el alè del corredor que tenia al meu darrera. Al final vaig aguantar la posició i vaig acabar en 19e lloc de la general d’un total de 106 inscrits. Molt content pel resultat i per les sensacions.

L’avituallament final el vaig gaudir d’allò mes amb l’entrepà, begudes i altres obsequis que ens van donar.

Data: 25/05/2014
Posició: 19
Temps: 1:18:52 hores
Distancia: 16,2 km
Tipus: trail
Desnivell positiu: +700m
Incrits: 106

+INFO

Curses trail Curses trail Curses trail
Drets reservats Copyright © 2015 www.cursestrail.cat